Di dalam resepi ini kita perlukan 1 keping kek yang nipis bersaiz 7 inc
Anda boleh menggunakan apa sahaja resepi kek yang sesuai. Untuk resepi kali ini ita menggunakan resepi kek choc moist untuk lapisan dasar.
Resepi itu agak banyak untuk sukatan puding yang sedikit. Oleh itu anda hanya buat 1/2 daripada adunan kek tersebut sahaja.
Bahan 1
1 keping kek span coklat atau kek coklat lembab.
Bahan 2
6 gm agar-agar serbuk
2 cawan air
150 gm gula
200 ml susu cair
1/2 cawan tepung kastard
1 sudu teh esen vanills
secubit garam
1/2 tin buah-buahan dalam tin fruitcoktail
Anda boleh menggunakan apa sahaja resepi kek yang sesuai. Untuk resepi kali ini ita menggunakan resepi kek choc moist untuk lapisan dasar.
Resepi itu agak banyak untuk sukatan puding yang sedikit. Oleh itu anda hanya buat 1/2 daripada adunan kek tersebut sahaja.
Bahan 1
1 keping kek span coklat atau kek coklat lembab.
Bahan 2
6 gm agar-agar serbuk
2 cawan air
150 gm gula
200 ml susu cair
1/2 cawan tepung kastard
1 sudu teh esen vanills
secubit garam
1/2 tin buah-buahan dalam tin fruitcoktail
Bila dah taburkan buah koktail kat atas puding tu tekan-tekan dia sikit biar dia terbenam sikit di dalam puding.
Biarkan puding sejuk di luar dahulu. Bila dah sejuk baru masuk peti ais dan biarkan ia dingin.
Kemudian barulah di potong dan di hidangkan
Mudah aje kan nak buat dia.. yang penting sedap , mudah dan ringkas.
Biarkan puding sejuk di luar dahulu. Bila dah sejuk baru masuk peti ais dan biarkan ia dingin.
Kemudian barulah di potong dan di hidangkan
Mudah aje kan nak buat dia.. yang penting sedap , mudah dan ringkas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan